Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebus rycker in när MTR står

Ska ersättas av Swebus vid stopp.

Ska ersättas av Swebus vid stopp.

Expressbussföretaget Swebus ska rycka in och rädda situationen när den nya tågoperatören MTR Express står stilla. Den 21 mars startar MTR Express sin tågtrafik på sträckan Stockholm – Göteborg. När det blir stopp i tågtrafiken kommer MTR Express ta hjälp av Swebus för att lösa ersättningstrafiken. Det är första gången som Swebus kommer att köra tågersättningsbussar. Det gäller både vid planerade och akuta stopp i tågtrafiken.

Det innebär att Swebus nu startar ett nytt affärsområde.

– Vi har lagt mycket möda på att utforma bra rutiner för ersättningstrafik och då var Swebus ett naturligt val,  För oss är det oerhört viktigt att vi kan ta hand om kunderna på bästa sätt även när störningar på spåren inträffar, säger Johan Söör, vd för MTR Express.

– Under de senaste åren har tågbranschen blivit bättre på att sätta in bussar när de drabbas av problem med framkomligheten, men vi vet att det finns mer att utveckla. Nu tittar vi bland annat på hur trafikinformationen till resenärerna kan förbättras, säger Joakim Palmkvist, vd för Swebus.

Det första planerade tågstoppen på sträckan Stockholm – Göteborg inträffar i påskhelgen, då Trafikverket genomför flera banarbeten.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)