Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförare hyllas även i väst

Hyllad yrkeskår. Foto: Västtrafik.

Hyllad yrkeskår. Foto: Västtrafik.

Även Västtrafik ska fira sina bussförare onsdag den 18 mars, Bussförarens dag. Det sker bland annat med en serie personporträtt på Instagram. Varje dag under hela veckan publiceras nya porträtt med förare från regionen. Men Västtrafik breddar sitt hyllande bortom bussförarnas led.

Bussförarens dag, eller Transit Driver Appreciation Day som den kallas internationellt, startade 2009 i Seattle men uppmärksammades i Sverige för första gången 2014. Dagen inträffar alltid den 18 mars, eftersom det var då som världens första buss sattes i trafik – men då handlade det om hästdragna vagnar.

– Vi vill passa på att lyfta fram även spårvagnsförare, tågvärdar, däcksmän och alla andra som arbetar på våra fordon. Utan dem skulle det inte finnas någon kollektivtrafik. De gör en stor insats och har en nyckelroll när vi ska få fler att vilja åka kollektivt, säger Mikael Olsson, trafikchef på Västtrafik.

– Jobbet handlar om så mycket mer än att bara köra från A till B. Våra förare möter och hjälper människor under hela sin arbetsdag. Det är i grund och botten ett serviceyrke, säger Mikael Olsson.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)