Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

PLANit Group byter ledning

PLANit Groups ledning byts ut till sommaren.

PLANit Groups ledning byts ut till sommaren.

Välkända PLANit Group byter ledning till sommaren. Såväl vd:n Hans Andersson som marknadschefen Stig Palm går i pension i månadsskiftet maj/juni. Ny vd för PLANit Group blir Jesper Ulsted som också är vd för Trapeze Group Europe A/S. PLANit utvecklar bland annat lednings- och planeringssystem för anropsstyrd trafik.

Bland dessa finns PLANET som är ett system för att samordna anropsstyrda persontrafik och SOLEN, ett handläggarsystem för färdtjänst och riksfärdtjänst som idag används i ett sjuttiotal kommuner.

Hans Andersson och Stig Palm har i mer än 18 år drivit PLANit Group.

PLANit Sweden AB, med dotterbolagen Malmator AB och Holmedal Data AB, blev 2014 en del av det Kanadensiska IT-företaget Volaris Group.

I Volaris Group har Danmarksbaserade Trapeze Group Europe A/S ett produktsortiment som på flera områden överlappar PLANit Groups. Sedan sammanslagningen har ledningarna i PLANit Group och Trapeze Group Europe arbetat med att integrera och samordna de utvecklings- och marknadsområden, som de två verksamheterna har gemensamt. Syftet är att skapa en gemensam ledning för den skandinaviska marknaden.

– Vi har sedan sammanslagningen med Volaris Group arbetat för en gemensam ledning för Trapeze Group Europe och PLANit Group. Både Stig Palm och jag känner nu att integrationen och samarbetet har kommit så långt att vi därmed kan dra oss tillbaka och gå i pension, säger Hans Andersson.

PLANit Sweden AB, samt dotterföretagen Malmator AB och Holmedal Data AB, fortsätter sin verksamhet som tidigare och det sker ingen ändring vad gäller medarbetare och kunder, uppger företaget.

Taggat som: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)