Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fri surf under väntan i väst

Nils Ericsonterminalen i Göteborg. Västtrafik satsar på fritt, trådlöst internet på en rad stationer och terminaler. Foto: Ulo Maasing.

Nils Ericsonterminalen i Göteborg. Västtrafik satsar på fritt, trådlöst internet på en rad stationer och terminaler. Foto: Ulo Maasing.

Västtrafik och internetföretaget The Cloud lanserar högklassig fri trådlös Internetaccess på stationer och resecentra över hela Västra Götalandsregionen. Lanseringen sker i mitten av den här månaden och i en första fas lanseras tjänsten på sjutton av Västtrafiks stationer och resecentra.

En provinstallation på några resecentra i Göteborg med omnejd har visat att efterfrågan på fri, trådlös internettillgång är mycket stor.

– Reseupplevelsen påbörjas redan innan resenären stiger på en buss, en spårvagn, ett pendeltåg eller något annat kollektivt transportmedel. Därför är det viktigt för oss att erbjuda de tjänster och den service som efterfrågas av våra resenärer i alla delar av reseupplevelsen, säger Stefan Ekman, chef Infrastruktur på Västtrafik.

Alltjämt är dock flertalet bussar och tåg utan internetuppkoppling.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)