Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största resmässan höll ställningarna

Visit Swedens monter på ITB i Berlin. Foto: Ulo Maasing.

Visit Swedens monter på ITB i Berlin. Foto: Ulo Maasing.

Världens största resmässa, ITB i Berlin, har inte drabbats av den kris som många andra resmässor lider av, bland dem TUR i Göteborg. Årets ITB, som avslutades på söndagen, räknade in totalt 175 000 besökare under de fem dagar mässan hade öppet.

Mässan är gigantisk och fyller 26 hallar, många av dem i flera plan. Och det är i första hand en ren fackmässa. I likhet med tidigare år var det också fackbesökarna som dominerade mässan vars tre första dagar var helt reserverade för fackpublik.

Totalt räknade mässan in 115 000 fackbesökare, en ökning med marginella 1000 besökare från i fjol. Trots ett strålande vårväder i Berlin under lördagen och söndagen hade mässan 60 000 besökare under de två publikdagarna – oförändrat jämfört med i fjol.

Mässan är också mer internationell än någonsin. De 10 096 utställarna kom från 186 länder och mer än två tredjedel av utställarna kom från länder utanför Tyskland.

Andelen fackbesökare från utlandet var 43 procent, en ökning med tre procentenheter från förra året. Enligt beräkningar från Messe Berlin gjordes det i år affärer för 6,7 miljarder (!) euro under de fem mässdagarna, dvs nästan 62 miljarder kronor. Ä en det är en ökning från i fjol då det gjordes affärer för 6,5 miljarder euro på mässan.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)