Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussresearrangörer vill ha expertgrupp i EU

EU-kommissionen föreslås inrätta en expertgrupp mot krångel för bussresor. Foto: Ulo Maasing.

EU-kommissionen föreslås inrätta en expertgrupp mot krångel för bussresor. Foto: Ulo Maasing.

I ett brev till EU-kommissionen föreslår Sveriges Bussresearrangörer (SB) att en rådgivande expertgrupp inom europeisk bussturism inrättas. Syftet är att gruppen ska presentera konkreta förslag som kan minska de byråkratiska hindren för branschen.

Turistsektorn är en av de största arbetsgivarna på den europeiska marknaden. Men trots detta återspeglas detta inte i olika åtgärder runt om i Europa. En sådan sektor inom turistnäringen är bussturism i Europa, menar SB.

Enligt organisationen har bussresearrangörerna i Europa idag 66 000 företag med 248 897 turistbussar samt sysselsätter över 1,1 miljoner personer.

– Genom att minska och samordna bestämmelserna inom EU skulle sysselsättningen inom branschen öka med 300-400.000, inom turistsektorn med 2 miljoner vid teatrar, nöjesparker, hotell, restauranger, färjor, shopping och så vidare, menar SB:s ordförande Toni Schönfelder.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)