Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Göteborgspolisen fortsätter att jaga bussar

Bristerna på kontrollerade bussar i Göteborg har varit så många att polisen fortsätter med sina skärpta kontroller. Arkivbild: Ulo Maasing.

Bristerna på kontrollerade bussar i Göteborg har varit så många att polisen fortsätter med sina skärpta kontroller. Arkivbild: Ulo Maasing.

Trafikpolisen i Göteborg har funnit så många brister på bussar i trafik att man har beslutat att förlänga den satsning på kontroller av bussar som man inledde vid årsskiftet, rapporterar Sveriges Radio P4 Göteborg.

Sedan kontrollerna inleddes har polisen kontrollerat över 130 bussar. En majoritet av dessa har då visat sig ha fel som måste åtgärdas. I många fall har polisen också ålagt bussföretagen att göra en efterkontroll eller en ny besiktning.

SR Göteborg har tagit del av statistik från kontrollerna. Transdev hade 37 kontrollerade bussar. Sex godkändes utan anmärkning. Söne Buss hade 28 kontrollerade bussar; 4 klarade sig utan anmärkning. 20 Nobinabussar kontrollerades, tre gick igenom utan anmärkning.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)