Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebus säljer lokaltrafikresor

Nu kan resenärer med Swebus expressbussar köpa sin lokaltrafikbiljett i Västeråstrakten redan ombord på expressbussen. Foto: Ulo Maasing.

Nu kan resenärer med Swebus expressbussar köpa sin lokaltrafikbiljett i Västeråstrakten redan ombord på expressbussen. Foto: Ulo Maasing.

Expressbussföretaget Swebus börjar sälja lokaltrafikresor runt Västerås. Från och med måndagen börjar Swebus nämligen sälja lokaltrafikbiljetter från VL till resenärer ombord på sina flygtransfer- och expressbussar. För Swebus är det första gången man har ett försäljningssamarbete med en kollektivtrafikmyndighet.

– Vi vill underlätta för att man ska slippa ta bilen och åka för att hämta eller lämna vid expressbussarna vid Västerås Resecentrum, säger Marie Christensson, marknadschef på VL. Samarbetet med Swebus syftar till att fler ska resa kollektivt hela vägen istället.

Swebus trafikerar Västerås med sin ordinarie expressbusstrafik till över 150 orter runt om i landet samt med en flygtransferlinje till Arlanda. Bussarna stannar vid Västerås Resecentrum i anslutning till Centralstationen, liksom alla VL:s bussar. Med täta turer kan de långväga Swebus-resenäerna smidigt resa vidare med en VL-buss.

– Vi har fått en hel del förfrågningar från resenärer om att bara kunna hoppa på VL:s bussar, inte minst från affärsresenärer från Arlanda på tillfälligt besök i Västerås, säger Christel Grip, presschef för Swebus. Det kanske låter banalt, men är det krångligt eller ovant att köpa bussbiljett, så är det lätt att ta en taxi istället. Det vill vi ändra på.

För Swebus är det första gången man säljer biljetter från en kollektivtrafikmyndighet i sina försäljningskanaler.

Sedan tidigare har Swebus försäljningssamarbeten med Tågab, Flygbussarna, Y-buss, Viking Line samt Bohemian Lines och Eurolines Scandinavia för resor ner i Europa.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)