Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Malmö inför fria bussresor för färdtjänstresenärer

Färdtjänstberättigade Malmöbor får snart resa fritt med den allmänna kollektivtrafiken i hela Skåne. Foto: Ulo Maasing.

Färdtjänstberättigade Malmöbor får snart resa fritt med den allmänna kollektivtrafiken i hela Skåne. Foto: Ulo Maasing.

Alla Malmöbor som har behov av färdtjänst får från och med den 1 juli i år fria resor med den allmänna kollektivtrafiken i hela Skåne. Samtidigt sänks månadsavgiften från 322 kronor till 145 kronor för dem som endast har ett tåg- och busskort.

Malmö stad har nu tecknat ett nytt avtal om kommunens färdtjänsttaxa. Avtalet innebär också att 4500 personer som i dag inte har tåg- och busskort kommer att få tillgång till det och kan resa i hela Skåne till samma pris som det tidigare kostade att resa i Malmö. Ledsagare följer med kostnadsfritt.

– Det nya avtalet ger de färdtjänstberättigade möjlighet att åka kollektivt i hela Skåne, i den mån det är möjligt för dem. Det är en fördel att Malmöborna genom avtalet får samma möjlighet som invånare i de kommuner som har avtal med Region Skåne om färdtjänst, säger Carina Nilsson (S), vård- och omsorgskommunalråd i Malmö.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)