Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik blir mer digitalt

Västtrafiks resenärer blir allt flitigre användare av smarta telefoner. Foto: Ulo Maasing.

Västtrafiks resenärer blir allt flitigre användare av smarta telefoner. Foto: Ulo Maasing.

Steg för steg kliver Västtrafik allt längre in i den digitala världen. Nu utvecklar man en ny app som i ett första steg kommer att användas för digitala periodkort.

–  Våra kunder visar oss vägen. En allt större del av deras tid finns i mobiltelefonen, och därför måste våra biljetter följa med dit. Om fyra-fem år tror jag att de flesta av våra kunder väljer att köpa sin biljett digitalt, säger Västtrafiks vd Lars Backström.

Redan i dag finns Västtrafiks enkelbiljetter att köpa digitalt i Reseplaneraren. Nästa steg blir en ny app där det i ett första steg blir möjligt att köpa och resa med periodkort. Målet är en lansering kring årsskiftet.

Parallellt med den nya appen arbetar Västtrafik med att ta bort det hårt kritiserade kravet på check-ut och ta fram ett nytt, enklare gränssnitt för kortläsarna. Förhoppningen är att Västtrafiks kunder ska kunna resa utan check-ut i slutet av 2016.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)