Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania backar upp damfotboll

Scania sponsrar Kopparberg/Göteborgs FC damfotboillslag. Foto: P Montini.

Scania sponsrar Kopparberg/Göteborgs FC damfotboillslag. Foto: Per  Montini.

Buss- och lastbilstillverkaren Scania ingår ett samarbete med Kopparbergs/Göteborgs FC i damallsvenskan. Kopparberg/ Göteborgs FC är idag en av Sveriges bästa fotbollsklubbar inom damfotbollen och tippas av experterna sluta bland topplagen i tabellen. Och lagets tränare Stefan Rehn siktar hela vägen mot Champions League nästa år.

Scania och Kopparberg/Göteborgs FC driver jämställdhetsfrågor bland annat genom ”Battle of the numbers”. I en mansdominerad produktionsindustri finns det mycket att göra. KGFC och Scania-Bilar Sverige satsar nu på ett samarbete där jämställdhetsfrågor, socialt engagemang och sportsligt intresse står i fokus. Och att en tung fordonstillverkare satsar på damfotboll på elitnivå är konstigt nog ovanligt.

– Vi ser det som en naturlig del i vår utveckling och vi ser gärna att fler tjejer söker sig till vår bransch, säger Lennart Clevemarker, återförsäljarchef Scania-Bilar Sverige AB, region Väst, som ser ett behov både i de egna verkstäderna och hos åkerierna.

Damallsvenskan startar den 11 april och KGFC:s första match spelas den 12 april borta mot AIK. Första hemmamatchen på Valhallas konstgräs går den 17 april då Piteå gästar.
– Vi kommer under året att med glädje ta del av KGFC:s styrka och engagemang samt ge vårt stöd för svensk klubbfotboll, säger Lennart Clevemarker.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)