Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt projekt ska ge säkrare skolskjuts

Sveriges Bussföretag, Svensk Kollektivtrafik, Taxiförbundet och Trygg Hansa ska ta fram ett utbildningsmaterial för föräldrar och skolbarn för att göra skolskjutsresorna trygga och säkra. Foto: Ulo Maasing.

Sveriges Bussföretag, Svensk Kollektivtrafik, Taxiförbundet och Trygg Hansa ska ta fram ett utbildningsmaterial för föräldrar och skolbarn för att göra skolskjutsresorna trygga och säkra. Foto: Ulo Maasing.

400 000 barn åker skolskjuts i Sverige varje år. Nu ska branschen satsa på att utbilda såväl föräldrar som barn om vad de ska tänka på före, under och efter färden. Syftet är att göra resan med skolskjuts så trygg och säker som möjligt.

Därför genomför Svensk Kollektivtrafik ett projekt tillsammans med Svenska Taxiförbundet, Sveriges Bussföretag och Trygg Hansa för att ta fram utbildningsmaterial som kan användas vid föräldramöten och skolbesök.

Materialet kommer att kunna anpassas beroende på barnens ålder och får användas fritt för alla som informerar, oavsett om det är beställare, operatör eller skolpersonal som träffar barnen.

Under våren gör en branschgemensam projektgrupp en nulägesrapport med statistik och fakta som ska användas som utgångpunkt för hur projektet ska utformas. En inventering av vilken typ av material som används idag och vad som efterfrågas kommer också att ingå i nulägesanalysen.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)