Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största bussmässan större än någonsin

Mässan Busworld präglar den lilla staden Kortrijk vartannat år. Foto: Ulo Maasing.

Mässan Busworld präglar den lilla staden Kortrijk vartannat år. Foto: Ulo Maasing.

Årets upplaga av Europas överlägset största bussmässa, Busworld i Kortrijk, Belgien, blir den största någonsin. Det rapporterar mässgeneralen Mieke Glorieux. Jämfört med förra gången mässan hölls, 2013, har man lagt till ytterligare 3000 kvadratmeter utställningsyta.

Det är två tillfälliga hallar som byggs i direkt anslutning till mässans norra entré.

I samband med Busworld arrangeras som vanligt också European Coach & Bus Week, ECW, som börjar den 10 oktober och där en jury bedömer deltagande bussar i fem kategorier: säkerhet, komfort & ergonomi, stil & design, ekologi och innovation. Prisutdelning sker den 14 oktober, alltså två dagar innan själva mässan öppnar den 16 oktober.

Inom ramen för Busworld Academy arrangeras ett antal framtidsinriktade seminarier. Där tar man upp frågor som hur framtidens buss kommer att se ut och hur vår mobilitet kommer att vara år 2025. Seminarierna hålls den 19 – 20 oktober.

Busworld Kortrijk äger rum den 16 – 21 oktober.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)