Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svarta siffror för Transdev Group

Transdev Group återhämtar sig snabbare än planerat.

Transdev Group återhämtar sig snabbare än planerat.

Den franska kollektivtrafikjätten Transdev Group, som även har trafik i Sverige, rapporterade på torsdagsmorgonen att man vänt från röda till svarta siffror. Företagsgruppen uppger att man nu är ett år före tidsplanen i sitt arbete med att förbättra stabilitet och lönsamhet.

I början av 2013 beslutade Transdevs nya ledning om ett åtgärdspaket som fokuserade på tre områden. Man siktade in sig på att minska Transdev Groups totala skuld till under en miljard euro, man skulle nå ett positivt nettoresultat 2015 och stoppa förlusterna av kontrakt.

Nu konstaterar Transdev Groups koncernchef Jean-Marc Janaillac att samtliga mål uppnåddes under 2014. Det förbättrade resultatet innebar också att verksamheterna i Sverige och Finland kunde återintegreras i Transdev Group efter att tidigare ha varit utbjudna till försäljning.

I Sverige har Transdev cirka 3800 anställda, varav ett 60-tal på huvudkontoret i Sundbyberg. Förutom kollektivtrafik på uppdrag av kommuner, landsting och regionala kollektivtrafikmyndigheter finns inom Transdev Sverige även varumärken som People Travel Group, Flygbussarna, Flygbussarna Charter och Styrsöbolaget.

Nyckeltalen för Transdev Group blev de här för 2014:

6.6 miljarder € i omsättning
83.000 anställda
435 miljoner € i omsättning, förnyade eller nya kontrakt 2014
24 miljoner € nettoresultat
1 miljard i minskad skuld över två år
5.9% marginal (vs 5.2%  2013)
3.5 miljarder resor 2014

Share Dela

Taggat som:

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)