Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo toppade i mars

Volvo toppade registreringsstatistiken under mars. Foto: Ulo Maasing.

Volvo toppade registreringsstatistiken under mars. Foto: Ulo Maasing.

Volvo toppade nyregistreringarna för tunga bussar under mars enligt branschorganisationen Bil Swedens statistik. Under mars registrerades totalt 61 nya bussar (både lätta och tunga), 205,0% fler än under samma tid förra året, då 20 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – mars 197 bussar, 212,7% fler än förra året, då 63 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 43 under mars, 126,3% fler än under samma tid förra året då 19 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – mars 147 tunga bussar, 219,6% fler än under motsvarande period förra året då 46 registrerades.

Här är listan över nyregistrerade tunga bussar under mars 2015:
Volvo 11
Scania 10
Mercedes-Benz 9
Setra 6
MAN 3
VDL Citea Electric 1
Irizar 1
Irisbus 1
Temsa 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)