Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförare drog kniv – fick sparken och ersättning från företaget

Foto: Albin Olsson/Wikimedia Commons.

Foto: Albin Olsson/Wikimedia Commons.

En bussförare vid Keolis i Storstockholm får ersättning från arbetsgivaren sedan han avskedats för att ha hotat en bilist med kniv, skriver nyhetsbrevet Lag&Avtal. Bussföraren drog kniv när en uppretad bilist försökte ta sig in i den buss han körde. Händelsen inträffade sommaren 2014.

Bussföraren, som är drygt 60 år, hade arbetat hos Keolis sedan år 2006. Efter incidenten med kniven och den ilskna bilisten åtalades bussföraren vid Södertörns Tingsrätt där han också fälldes för olaga knivinnehav. Däremot friades han från anklagelserna om olaga hot eftersom domstolen ansåg att han hade handlat i nödvärn.

Keolis avskedade mannen, men efter förlikning betalar nu företaget föraren 170 000 kronor.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)