Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt åretruntdäck för bussar

Finska Nokian Heavy Tyres lanserar ett nytt drivdäck för busssar och lastbilar. Foto: Nokian Heavy Tyres.

Finska Nokian Heavy Tyres lanserar ett nytt drivdäck för busssar och lastbilar. Foto: Nokian Heavy Tyres.

Den finska däcktillverkaren Nokian Heavy Tyres lanserar en helt ny typ av drivdäck för varierande nordiska och centraleuropeiska förhållanden. Nokian Hakka Truck Drive är ett året-runt-däck för lastbilar och bussar, för långa och medellånga transporter.

Det nya drivdäcket är enligt tillverkaren mycket slitstarkt och ger utmärkt grepp och stabilitet utan kompromisser. Nokian Hakka Truck Drive är en ny medlem i produktfamiljen Nokian Hakka, som även omfattar däck för både framaxel och släpvagn.

Nokian Hakka Truck Drive är ett året-runt-däck för lastbilar och bussar.

Nokian Hakka Truck Drive är ett året-runt-däck för lastbilar och bussar.

Enligt Nokian innehåller det nya drivdäcket många innovationer som garanterar stabila köregenskaper och bra grepp, oavsett om det regnar eller snöar.

En ny typ av halvöppna skuldror förbättrar däckets köregenskaper och stabilitet utan att försämra greppegenskaperna. Däckets V-formade pilmönster förbättrar rensningen av spåren och ser till att slask samt snö inte fastnar i spåren, vilket gör att greppet är bra även vid slask.

När däcket slits kommer extraspåren och de självintegrerade lamellerna stegvis fram, vilket enligt Nokian garanterar att däckets mönster behåller sina goda egenskaper även efter många mil.

Nokian Hakka Truck Drive är ett året-runt-däck och kan monteras när som helst under året. Däcket ger ett bra grepp även på snöiga vägar. Utöver märkningen M+S har däcket även den officiella märkningen 3PMSF, snöflingesymbolen. Däck med snöflingesymbolen är avsedda för krävande snöförhållanden.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Året runt däck är till för dumsnåla åkare som saknar allt säkerhetstänk. sommar innebär ett renodlat sommardäck och detsamma för vinterhalvåret. Ett renodlat vinterdäck är det enda som gäller påvinterföre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)