Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svensk resetjänst prisas internationellt

UbiGO är en resetjänst som har utvecklats i Göteborg och som nu prisbelönas internationellt. Foto: Lindholmen Science Park-

UbiGO är en resetjänst som har utvecklats i Göteborg och som nu prisbelönas internationellt. Foto: Lindholmen Science Park-

Den svenska resetjänsten UbiGo, som har utvecklats i Göteborg och som syftar till att göra det lättare att resa uthålligt, får ett internationellt pris. Det är OECD:s International Transport Forum som tilldelar   UbiGo utmärkelsen Promising Innovation. Priset kommer att delas ut vid transportministermötet i Leipzig den 28 maj.  UbiGo har utvecklats och framgångsrikt testats inom projektet Go:smart vid Lindholmen Science Park tillsammans med ett dussintal parter från näringsliv, akademi och offentlig sektor.

Projektet Go:smart utvecklade och testade en innovativ resetjänst som gör det lättare att resa hållbart i storstäder. Under ett halvår prenumererade 70 betalande hushåll i Göteborg på UbiGo, en tjänst för vardagsresor. UbiGo samlar kollektivtrafik, bilpool, hyrbil, taxi och cykelpool i ett abonnemang som alla i hushållet kan använda via en app i mobilen.

– Fantastiskt kul. Vi stack ut huvudet ordentligt genom att testa något på riktigt, med riktiga hushåll som betalade med egna pengar. De litade på att vi skulle se till att deras vardag fungerade utan egen bil. Tack vare det fick vi också bekräftat att affärsidén fungerade och att tjänsten upplevdes positivt, säger Ingemar Moen, projektledare på Closer vid Lindholmen Science Park.

– Vi försöker kombinera stora städers behov av att minska biltrafiken med hushållens och företagens behov av att klara vardagen på ett enkelt sätt. Då måste man börja med att erbjuda något som är minst lika bra. Nu hoppas vi kunna få igång UbiGo i fler städer, och även att kunna återstarta här i Göteborg, säger Hans Arby, en av initiativtagarna och vd för UbiGo Innovation.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)