Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Brittisk bussjätte fortsätter växa i kontinental expressbusstrafik

Brittiska megabus.com storsatsar nu på italiensk expressbusstrafik. Foto: Stagecoach.

Brittiska megabus.com storsatsar nu på italiensk expressbusstrafik. Foto: Stagecoach.

Brittiska bussjätten Stagecoach fortsätter att snabbt expandera sitt lågprisbolag megabus.com:s nät av expressbussar på den europeiska kontinenten. Nu lanserar megabus.com ett helt nytt linjenät i Italien med trafikstart den 24:e juni.

De nya linjerna kommer att betjäna de tretton städerna Rom, Milano, Florens, Venedig, Neapel, Turin, Bologna, Verona, Padua, Siena, Genua, La Spezia och Pisa. Samtidigt öppnar megabus.com nya baser i Milano och Florens.

För den nya trafiken har megabus.com investerat i 23 nya dubbeldäckare från Van Hool.

Under det senaste året har megabus.com byggt upp en växande inrikestrafik i Tyskland samt trafik mellan Storbritannien och flera europeiska storstäder.

Megabus startade 2003 i Storbritannien och byggde först upp ett omfattande linjenät där. Därefter har företaget etablerat sig framgångsrikt i USA och Kanada där man har en snabbt växande verksamhet och på flera håll konkurrerar med flyget.

Styrelseordförande i Stagecoach är Sir Brian Souter, som en gång tillsammans med sin syster Ann Gloag grundade det som senare skulle växa sig till en av världens största persontrafikföretag.

Det är inte bara från väster, genom megabus.com, som Souter expanderar i kontinentala Europa. Häromåret grundade han genom sitt investmentbolag Souter Investments ett helt nytt expressbussföretag, PolskiBus som sedan dess har vuxit snabbt, både i Polen och med trafik i Polens grannländer.

I Finland tog Brian Souter genom Souter Investments häromåret över expressbussföretaget OnniBus och man har nyligen även etablerat sig i Nya Zealand genom manabus.com.

Frankrike väntas inom kort avreglera den långväga busstrafiken och med största sannolikhet kommer Brian Souter att via megabus.com eller på annat vis etablera sig på expressbussmarknaden där. Även tyska företag väntas göra en inbrytning i Frankrike.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)