Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flygbusskrig med mordhot och polisanmälningar

Uppstickaren i flygbusstrafiken i Stockholm, Air Shuttle, har sin hållplats vid Cityterminalens huvudentré. Foto: Ulo Maasing.

Uppstickaren i flygbusstrafiken i Stockholm, Air Shuttle, har sin hållplats vid Cityterminalens huvudentré. Foto: Ulo Maasing.

Sedan uppstickaren Air Shuttle i början av maj började konkurrera med Flygbussarna på sträckan Arlanda – Cityterminalen i Stockholm har förhållandet mellan flygbussföretagen hårdnat allt mer. Enligt Aftonbladet hotade i fredags en anställd vid Flygbussarna att döda vd:n för Air Shuttle, Anette Schilde.

Air Shuttle fångar upp många resenärer till Arlanda genom att ha sin hållplats vid huvudentrén till Cityterminalen, medan Flygbussarna avgår från gater en bit in i terminalen. Flygbussarna har därför stationerat egen personal vid huvudentrén, och stämningen mellan företrädare för de båda bolagen har stundtals varit dålig.

Enligt vad Air Shuttle uppger för Aftonbladet spetsades läget till ordentligt sent i fredags eftermiddag då Air Shuttles vd fanns på plats. Till tidningen säger hon att hon då blev knuffad, slagen och mordhotad av en anställd av Flygbussarna.

– Flygbussarna har tappat kontrollen över sin personal. De har blivit uppviglade av ledningen att göra det här, säger ho till Aftonbladet.

Händelsen har polisanmälts.

Flygbussarnas affärschef Zakaria Abna-Aissa säger till Aftonbladet att det några gånger har blivit dålig stämning mellan värdarna från de båda bolagen men att han inte är helt insatt i händelsen.

– Jag har fått berättat för mig från trafikledningen att det uppstått en situation i går. Det har polisanmälts åt båda håll, men jag vet inte i detalj vad som hänt.

Det är inte bara vid Cityterminalen som de båda flygbussbolagen har personal stationerad för att locka kunder att välja just deras buss. Detsamma gäller vid S:t Eriksplan i Stockholm.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

Trackbacks

  1. Flygbusskrig med mordhot och polisanmälningar | Sveriges Förenade Bussförare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)