Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Först Norrtälje, sedan Irland

VDL Synergy för irländska Bus Éreann. Foto: VDL.

VDL Synergy för irländska Bus Éreann. Foto: VDL.

Den holländska busstillverkaren VDL har fått en genombrottsorder på Irland för sin dubbeldäckare VDL Synergy. Det är samma bussmodell som sedan några år trafikerar SL:s linje mellan Stockholm och Norrtälje. Statliga Bus Éireann tar i dagarna emot en leverans om tolv VDL Synergy för stads och pendeltrafik. Bussarna är de största i företagets vagnpark.

Bus Éireann hade i fjol 81 resenärer på sin flotta av omkring 800 bussar.

De VDL Synergy som nu levereras till det irländska företaget är 14,1 meter långa och har en DAF-motor på 375 hästkrafter och ZF AS Tronic automatisk växellåda. I utrustningen ingår WiFi, 220 volts eluttag och USB-kontakter för resenärerna, liksom läderklädda stolar.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)