Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

#samirviktorbussen har premiär

Samir & Viktor, som deltog med låten Groupie i Melodifestivalen, har designat en av Swebus´ bussar. Foto: Swebus.

Samir & Viktor, som deltog med låten Groupie i Melodifestivalen, har designat en av Swebus´ bussar. Foto: Swebus.

Expressbussföretaget Swebus har de senaste åren satsat på att låta en artist eller en grupp artister designa en av företagets bussar som främst ska köra besökare till sommarens musikfestivaler. I år är det musikduon och sociala medieprofilerna Samir&Viktor som står för designen och på fredagen rullar #samirviktorbussen ut på vägarna. Bussen kommer inte bara att köra festivalbesökare utan också att gå i Swebus´ vanliga trafik.

Inspiration till bussen har Samir & Viktor hämtat från festivalögonblick, tropisk sommar och glada kulörer. På bussen, som ska ta fans och bloggare till Bråvalla Festival den 25 juni, döljer sig även ett dolt budskap.

– Det är ett starkt budskap som står för att vi gör det vi verkligen tycker om. De som gillar det, gör det och de som hatar det, gör det. Vi bryr oss bara om det positiva och att få göra det vi älskar, säger Samir Badran, som tillsammans med Viktor Frisk utgör duon Samir&Viktor.

Budskapet som syns på bussens ena sida lyder: ”Hatare är alltid hatare, älskare är alltid älskare, vi är alltid oss själva #sluta näthata” och är framtaget av musikduon själva. Näthat är en central fråga för Samir och Viktor som drev en kampanj mot näthat i årets melodifestival.

– Vi förser ju våra resenärer med gratis wifi, så vi vill förmedla budskapet om att sluta näthata direkt till alla som surfar på bussen. Dessutom är vi liksom många andra företag aktiva på nätet och i sociala medier där näthat figurerar. Vi vill därför bidra till att belysa problemet genom att haka på Samir&Viktors kampanj, säger Christel Grip, kommunikationschef för Swebus.

Övriga sommaren kommer bussen att köra festivalbesökare till alla de 16 festivaler som Swebus kör till.

Foto: Swebus.

Foto: Swebus.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)