Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Stor oro bland biljettkontrollanter”

Sedan händelsen förra fredagen då en bussförare i uniform behandlades mycket illa av kontrollanter anställda av G4S har inga biljettkontroller utförts inom Västtrafik. Foto: Ulo Maasing.

Sedan händelsen förra fredagen då en bussförare i uniform behandlades mycket illa av kontrollanter anställda av G4S har inga biljettkontroller utförts inom Västtrafik. Foto: Ulo Maasing.

Oron bland Västtrafiks kontrollanter är stor efter händelsen förra fredagen då en grupp kontrollanter, anställda av G4S, felaktigt pekade ut en uniformerad bussförare som fuskåkare, brottade ner honom och försåg honom med handbojor. Det rapporterar SvT Nyheter Väst. Händelsen fångades delvis på film av ett vittne. G4S sparkades av Västtrafik efter händelsen och de kontrollanter som nu är kvar hos Västtrafik är anställda av ett annat företag, Securitas.

– Kulturen inom Securitas är en helt annan, säger Maria Björner Bauer, enhetschef på Västtrafik till Svt Nyheter Väst.

– Vi har ett mycket gott samarbete med dem och vi kommer att fortsätta med attitydarbetet som har fått mycket gott omdöme i våra kundundersökningar sedan 2013. Men det kommer alltid att finnas människor som helt enkelt inte gillar kontrollanter. Vi hoppas att all ilska vi sett nu stannar inom de sociala medierna,

Sedan händelsen förra fredagen har inga biljettkontroller utförts i Västtrafiks trafik.

Trots att Securitas kontrollanter inget har med händelsen att göra är oron bland kontrollanterna stor, uppger SvT.

– Det finns en stor oro bland kontrollanterna. Det är alltid svårt att jobba som väktare eller kontrollant i en offentlig miljö. Nu blir det än svårare, säger Ulf Jarnefjord, regionalt skyddsombud för fackförbundet Transport, som organiserar de flesta kontrollanterna till SvT.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)