Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik sparkar G4S

Lars Backström, vd, Västtrafik: G4S har brutit mot de avtalade kraven. Foto: Thomas Harrysson.

Lars Backström, vd, Västtrafik: G4S har brutit mot de avtalade kraven. Foto: Thomas Harrysson.

Västtrafik har beslutat att med omedelbar verkan ge bevakningsbolaget G4S sparken. Det var kontrollanter och väktare från G4S som var inblandade i den mycket uppmärksammade händelsen i fredags, då en uniformerad bussförare tvingades av en buss under sin resa från ett arbetspass. Föraren belades med handbojor.

Delar av händelsen filmades och lades ut på nätet. Västtrafik har reagerat starkt på innehållet och häver nu avtalet med G4S på grund av avtalsbrott.

– Vi anser att G4S brutit mot de avtalade kraven på utförandet av tjänsten. Mot den bakgrunden hävs avtalet med omedelbar verkan, säger Lars Backström, vd för Västtrafik.

Västtrafik har krävt att den inblandade personalen från G4S inte längre ska arbeta i Västtrafiks namn. Under de senaste dagarna har Västtrafik arbetat med förberedelser för att kunna häva avtalet med G4S.

– Det som händer på filmen är helt oacceptabelt. Det går stick i stäv med våra värderingar och det arbetssätt som vi byggt upp för den nya biljettkontrollen. Så här behandlar vi inte våra kunder eller kollegor, säger Maria Björner Brauer, enhetschef försäljning och marknad på Västtrafik.

G4S har ansvarat för Västtrafiks biljettkontroller utanför Göteborgs kommun samt vissa busslinjer som går genom Göteborg. Securitas, som utför den stora merparten av Västtrafiks biljettkontroller och ansvarar för kontrollerna i Göteborgs kommun, har ingenting med fredagens händelse att göra, betonar man från Västtrafik.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Ibland sitter rätt man på rätt plats! Lars Backström gör det.
    Mycket korrekt i sitt beslut att omedelbart säga upp G4S. Hoppas de i sin tur tar de aktuella väktarna samt kontrollörer ur tjänst. De bör nog få gå i en skola i uppförande, utöva kontrollerat samhällsarbete och sedan få plats som lagerarbetare.
    Jag önskar att den djupt kränkta chauffören får en lång, betald semester.
    Allt gott även till Lars.

    Eva Birliz

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)