Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt fler reser till Tyskland

Rhendalen. Foto: Ulo Maasing.

Rhendalen. Foto: Ulo Maasing.

Turismen till Tyskland fortsätter att växa starkt. Enligt förska siffror från den tyska statistiska centralbyrån, Statistisches Bundesamt, registrerade Tyskland knappt 20 miljoner utländska övernattningar  under perioden januari till april 2015. Det är 800 000 övernattningar fler än under samma period föregående år och det motsvarar en ökning med 4,2 procent.

Den viktigaste marknaden för inkommande turism till Tyskland fortsätter att vara Nederländerna med 2,2 miljoner övernattningar under januari – april. Turismen från Ryssland har däremot störtdykt och minskat med 31,6 procent.

Största utomeuropeiska marknad är USA.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)