Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania i topp under juni

Scania toppade registreringarna i juni. Foto: Scania.

Scania toppade registreringarna i juni. Foto: Scania.

Scania toppade nyregistreringarna av tunga bussar under juni. Det framgår av branschorganisationen Bil Swedens statistik. Under juni registrerades totalt 105 nya bussar (både lätta och tunga), 64,9% färre än under samma tid förra året, då 299 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – juni 519 bussar, 3,4% fler än förra året, då 502 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 91 under juni, 67,6% färre än under samma tid förra året då 281 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – juni 424 tunga bussar, 0,2% färre än under motsvarande period förra året då 425 registrerades.

Här är topplistan över nyregistrerade tunga bussar under juni månad:
Scania 48
Mercedes-Benz 16
Volvo 14
MAN 5
Setra 4
Optare 3
Neoplan 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)