Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hovet surt på Västtrafikkampanj om kunglig otrohet

Inte poppis hos Hovet just nu.

Inte poppis hos Hovet just nu.

Hovet har blivit ordentligt irriterat på Västtrafiks senaste kampanj som har till syfte att väcka intresse för Västtrafiks nya sightseeingapp. ”Se var kungen var otrogen” står det på affischer där Västtrafik vill skapa intresse för appen som bland anat ska berätta om Göteborgs historia.

Platsen för den kungliga otroheten är en lägenhet på Linnégatan som kung Oscar II köpte till sin älskarinna. Men på Västtrafik tänkte man inte på att människor skulle kunna koppla till vår nuvarande kung, uppger SVT Nyheter Göteborg.

– Det är en historisk app som handlar om historiska platser och händelser i Göteborg.  Därför gjorde inte vi den kopplingen. Då hade vi inte gjort på det här viset, säger Kristian Lans, presschef på Västtrafik till SVT Nyheter.

Enligt GT har hovet härsknat till och bett jurister avgöra om man ska vidta åtgärder mot Västtrafik.

Västtrafik ska under ett möte på torsdagsförmiddagen se över kampanjen.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)