Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Miljöpris till Stena

Transportföretagens miljöpris Pegasuspriset har tilldelats Stena AB. På bilden från prisutdelningen syns från vänster Björn Alvengrip, Transportföretagen, Erik Lewenhaupt, Stena AB, Claes G Berglund, Stena AB, Birgitta Resvik (representant för juryn), Fortum ochMaria Nygren, Transportföretagen. Foto: Transportföretagen. Foto: Transportföretagen.

Transportföretagens miljöpris Pegasuspriset har tilldelats Stena AB. På bilden från prisutdelningen syns från vänster Björn Alvengrip, Transportföretagen, Erik Lewenhaupt, Stena AB, Claes G Berglund, Stena AB, Birgitta Resvik (representant för juryn), Fortum ochMaria Nygren, Transportföretagen. Foto: Transportföretagen. Foto: Transportföretagen.

Rederiet Stena AB har tilldelats det prestigefyllda Pegasuspriset. Priset, som är instiftat av Transportföretagen, delades ut på tisdagen ut vid en ceremoni i Visby i samband med Almedalsveckan.

Den oberoende juryn motiverar priset med att ”Stena AB har snabbt, modigt och tydligt tagit plats med ett föredömligt agerande inom miljöarbetet genom konvertering av RoPax-färjan Stena Germanica, till att bli världens största metanoldrivna fartyg. Konverteringen innebär att Stena Germanica avsevärt minskar utsläppen samtidigt som fartyget är mycket effektivt i drift och erbjuder en god arbetsmiljö.”

Pegasuspriset – ett grafiskt blad föreställande den intermodala hästen Pegasus – delades ut av Transportföretagens styrelseordförande Björn Alvengrip under en ceremoni i samband med Almedalsveckan. Priset, som har delats ut sedan 2008, har till syfte att både lyfta fram miljöarbetet i transportsektorn i hela dess bredd, och att inspirera fler företag till nya initiativ.

– Det är en prioriterad uppgift för Transportföretagen att lyfta fram det omfattande och målmedvetna miljö- och hållbarhetsarbetet inom transportnäringen, som motvikt till den förenklade bilden av transporter som ett nödvändigt ont. Debatten missar ofta alla nyttoaspekter som är förknippade med transporter och Pegasuspriset är ett sätt för oss att visa fram en mer mångfacetterad bild, säger Maria Nygren, näringspolitisk chef och vice vd på Transportföretagen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)