Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark vinter och vår i Stockholm

Turismen till Stockholm ökar kraftigt. Här köar Stockholmsbesökare vid en av Strömmas sightseeingbåtar. Foto: Ulo MAasing.

Turismen till Stockholm ökar kraftigt. Här köar Stockholmsbesökare vid en av Strömmas sightseeingbåtar. Foto: Ulo Maasing.

Vintern och våren blev den bästa någonsin för turistnäringen i Stockholm, räknat i antal gästnätter på kommersiella boendeanläggningar. Uppgången fortsatte under maj. Under våren, januari-maj, har antalet övernattningar ökat med sammanlagt nio procent . Med 4,4 miljoner gästnätter under våren befäster Stockholm sin position som året runt destination, enligt statistik från SCB/ Tillväxtverket.

Under maj månad gjordes närmare 1,2 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i Stockholms län. De internationella gästnätterna ökade med 8 procent, medan de nationella hade en lägre tillväxt. Sammanlagt ökade antalet gästnätter under maj månad med 4 procent.

Uppgången i maj skedde trots att turismen från Ryssland rasade under våren till följd av den ekonomiska krisen i landet. Nergången i maj var således hela 40 procent och antalet ryska gästnätter stannade under månaden på 7200.

Flest gästnätter under maj svarade Tyskland för med 44 800 gästnätter, en ökning med 16 procent jämfört med maj förra året.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)