Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stenafärja ur trafik till den 2 augusti

Stena Jutlandica gick för egen maskin till varv i Danmark på måndagskvällen. Foto: Stena Line.

Stena Jutlandica gick för egen maskin till varv i Danmark på måndagskvällen. Foto: Stena Line.

Stena Lines färja Stena Jutlandica kommer att vara ur trafik till och med den 2 augusti, enligt rederiets preliminära bedömning. Fartyget gick på måndagen till varv i Danmark för reparation sedan hon natten till lördagen kolliderade med ett tankfartyg i Göteborgs skärgård. Tankfartyget körde in i babords sida på Stena Jutlandica när färjan var på väg in mot Göteborg.

Fartyget har reparerats temporärt på plats i Göteborg och ansvariga myndigheter har nu godkänt att Stena Jutlandica för egen maskin går till varv för permanenta reparationer i danska Odense. Hon lämnade Masthuggskajen vid 119-tiden på måndagen. Med på resan fanns då av säkerhetsskäl också ett assisterande fartyg.

– Vår prognos just nu är att Stena Jutlandica är borta ur trafik till och med den 2 augusti, men först efter att vi fått upp henne på varv kan vi göra en fullständig bedömning, säger Niclas Mårtensson, vice vd på Stena Line.

– Vi utökar tillfälligt trafiken på linjen med de befintliga fartygen Stena Danica och Stena Scanrail och vi arbetar för fullt med att boka om de gäster och den frakt som är bokade med Stena Jutlandica till andra alternativ.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)