Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Upptrappat ordkrig om kunglig otrohet

Föremålet för striden: Kung Oscar II.

Föremålet för striden: Kung Oscar II.

Tonläget när det gäller Västtrafiks sightseeingapp höjs. Västtrafiks vice styrelseordförande, Alex Bergström, anklagar nu i GT hovet för att kränka yttrandefriheten. ”Det är inte Västtrafiks fel om vår nuvarande kung har ett dåligt rykte”, säger han till tidningen.

Bakgrunden är att Västtrafik på affischer marknadsför sin nya sightseeingapp. I kampanjen har också ingått affischer där man med kunglig otrohet ska locka människor att skaffa sig appen: ”Se var kungen var otrogen” var texten på affischerna.

Efter en reaktion från hovet, som i sin tur hade kontaktat sina jurister, beslutade Västtrafik på torsdagsförmiddagen att dra in affischerna där man anspelade på en lägenhet som Oscar II hade köpt till sin älskarinna.

Men hovets agerande har nu fått Alex Bergström att flyga i taket.

– Hovets agerande är en kränkning mot yttrandefriheten, inte att granska allt som skrivs om dem, säger Alex Bergström till GT. Han menar också att det var fel av hovet att koppla in jurister.

– Det är inte Västtrafiks fel att om vår nuvarande kung har ett dåligt rykte. Bara för att man är kung kan man inte stå över yttrandefriheten, säger Alex Bergström till tidningen.

Samtidigt som Västtrafik har dragit in den aktuella affischen kan man förmodligen glädja sig med att man på det här sättet har fått mer reklam för sin sightseeingapp än man någonsin hade kunnat köpa för pengar…

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)