Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Berlin lockar allt fler

Gendarmenmarkt i Berlin. Foto: Ulo Maasing.

Gendarmenmarkt i Berlin. Foto: Ulo Maasing.

Berlin fortsätter att vara en av Europas stora turistmagneter och lockar allt fler utländska besökare. Under det första halvåret i år ökade de utländska övernattningarna i den tyska huvudstaden med 8,5 procent. Sverige intar åttondeplatsen på topplistan över de länder som flest Berlinbesökare kommer från.

Det visar färska siffror från Berlins turistbyrå VisitBerlin.

Utvecklingen är faktiskt så stark att Berlin är en av världens mest snabbväxande städer när det gäller besöksnäringen. Inte minst de interkontinentala gästerna ökar kraftigt. Från USA ökade således besökarna med 16 procent, jämfört med första halvåret i fjol.

Sverige ligger på åttonde plats på topplistan för europeiska länder med drygt 78 000 besökare under det första halvåret som i genomsnitt tillbringade 2,6 nätter per person i Berlin, dvs 204 000 gästnätter. I juni ökade besöken från Sverige med 14,5 procent.

Totalt hade den tyska huvudstaden 5,8 miljoner utländska besökare under det första halvåret, en ökning med 4,9 procent. Siffran dras ner av den kraftigt minskade turismen från Ryssland: – 20 procent under årets första sex månader.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)