Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Superbuss längs ostkusten

KLT-lopgga

Kalmar Länstrafik är en av intressenterna bakom den tänkta superbusslinjen längs ostkusten.

En superbusslinje som knyter samman en rad orter på ostkusten ska nu utredas i detalj. Superbusslinjen har fått arbetsnamnet Östersjöexpressen och ska gå mellan Karlskrona och Norrköping med stopp i Torsås, Kalmar, Mönsterås, Oskarshamn och Västerviks kommuner.

Målgruppen för den nya busslinjen är främst arbetspendlare och det ska vara möjligt att arbeta bekvämt ombord på bussen.

– Det ska finnas utrymme för din bärbara dator, och för papper på en bricka framför dig. Sen får utredningen titta på vilka fordonstyper som är aktuella, säger Per Ålind, utredare på Kalmar Länstrafik till 24.Kalmar.

Var eller hur tätt hållplatserna ska ligga är ännu inte klart, men målet är att busstiderna ska anpassas så att resenärer som ska ta sig vidare med förbindelser till Stockholm hinner med sitt tåg.

–  Många möten i Stockholm börjar ju vid 9.30-10 på förmiddagen och tanken är att man ska kunna vara på plats tills dess, säger Per Ålind till 24.Kalmar.

Konsultföretaget WSP ska senast i februari presentera en förstudie om den nya superbusslinjen som också innebär att tankarna på en kustjärnväg mellan Västrvik, Oskarshamn, Mönsterås och Kalmar har skrotats.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)