Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Framgångar för VDL

VDL har fått en belgisk stororder på 76 Citea med en option på ytterligare 131 bussar till samma företag, de Lijn. Foto: VDL.

VDL har fått en belgisk stororder på 76 Citea med en option på ytterligare 131 bussar till samma företag, de Lijn. Foto: VDL.

Den holländska busstillverkaren VDL har den senaste tiden haft flera framgångar. Det belgiska bussföretaget De Lijn har beställt 76 stadsbussar VDL Citea med en option på ytterligare order nästa år på 131 Citea. Av de 76 bussarna i den nya ordern är 67 Citea SLE tolvmetersbussar och nio Citea SLFA  18-meters ledbussar.

Nyligen beställde de Lijn 120 hybridbussar från VDL. Den option på 131 bussar som kan utlösas nästa år omfattar 121 tolvmeters Citea SLE och tio Citea SLE som kommer att användas för förarutbildning och har dubbla uppsättningar pedaler.

Citea SLE kan ta 37 sittande och 73 stående passagerare. Ledbussversionen Citea SLFA har en kapacitet på 47 sittplatser och 114 ståplatser.

VDL Syntus.

VDL Syntus.

För trafik i de holländska provinserna Overijssel och Gelderland har VDL levererat 35 minibussar av modell Syntus, byggda på Mercedes-Benz Sprinter.

VDL Synergy.

VDL Synergy.

Det italienska bussföretaget SAF Autoservizi F.V.G. S.p.A har tagit emot en leverans av sju dubbeldäckare VDL Synergy. Bussarna ska gå i intercitytrafik i nordöstra Italien.

SAF har därmed 23 VDL Synergy i sin flotta.

Bussarna är 13 meter långa och har plats för 82 sittande och 16 stående passagerare.

SAF Autoservizi har totalt drygt 450 bussar och omkring 600 anställda. SAF ingår i Arriva som i sin tur ägs av de statliga tyska järnvägarna, Deutsche Bahn, DB.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)