Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för Tallink Silja

Marcus Risberg. Foto: Tallink Silja.

Marcus Risberg. Foto: Tallink Silja.

Marcus Risberg har utnämnts till ny vd för Tallink Silja AB i Sverige. Han efterträder Kadri Land som varit vd i bolaget sedan 2006. Marcus Risberg tillträder tjänsten den 15 september och fortsätter tills dess på sin nuvarande position som försäljningsdirektör på Tallink Silja AB.

Kadri Land övergår från och med den 15 september att vara Tallink Silja AB ́s styreleordförande. Hon fortsätter också inom Tallink-koncernen som styrelsemedlem i AS Tallink Grupp.

Marcus Risberg har tidigare haft ett flertal befattningar inom Silja Line och Tallink Silja AB, bland annat som ekonomidirektör under åren 2006 – 2008.

Under perioden 2008-2014 arbetade Marcus Risberg för Nokia och Microsoft, innan han hösten 2014 återvände till Tallink Silja i rollen som försäljningsdirektör. Marcus Risberg kommer under en övergångsperiod, fram tills en efterträdare rekryterats, fortsättningsvis operativt leda försäljningsavdelningen parallellt med vd-rollen.

Den nuvarande vice vd:n Ats Joorits tillträder en ny tjänst som Head of Quality Management för AS Tallink Grupp. Det är en koncerngemensam post för att  stärka och utveckla kvalitetsarbetet för Tallinks och Silja Lines produkter och tjänster.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)