Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Häftiga dubbeldäckare för studenter

Den gamla inredningen på fyra Scania OmniDekka dubbeldäckare har rivits ut. Den nya inredningen består av fyra zoner.

Den gamla inredningen på fyra Scania OmniDekka dubbeldäckare har rivits ut. Den nya inredningen består av fyra zoner. Längst bak finns en soffgrupp och en jukebox, i övrigt finns en spelzon, en zon med möblering kring bord och även ett minibibliotek.

Det kommunala bussföretaget i den engelska staden Reading, Reading Buses, har skapat några riktigt häftiga dubbeldäckare för sin trafik mellan järnvägsstationen i Reding och ett av Reading Universitys campus, Whiteknights Campus. Företaget hade efter omdisponeringar av sin vagnpark fyra bussar över. Istället för att göra sig av med bussarna lät man bygga om övervåningen helt med hjälp av den brittiske designern Ray Stenning vars företag Best Impressions är specialiserade på design inom kollektivtrafik.

De fyra bussarna, Scania OmniDekka, som ska trafikera Reading Buses linje 21A har fått en helt ny inredning på övervåningen, uppdelad i olika zoner. Längst bak finns en soffgrupp, till och med utrustad med en jukebox. I bussen finns också en spelzon för såväl spel på surfplatta som möjligheter att bygga Lego. Vidare finns en zon med bord och dessutom ett minibibliotek.

Snabbt internet, USB-uttag vid samtliga sittplatser och laddstationer för induktiv laddning av elektroniska apparater som är utrustade med teknik för detta.

Bussarna kommer att användas under terminerna för att förstärka Reading Buses ordinarie linje 21  mellan centrum och universitetet så att man kan köra 15-minuterstrafik på linjen.

– Som företag försöker vi alltid att satsa på innovationer och ständigt utveckla vår service. Vi hoppas att de här annorlunda bussarna kommer att bidra till att man talar om busstrafiken i Reading och att människor kommer att entusiasmeras så att ännu fler studenter, anställda och besökare till universitetet kommer att välja bussen. säger Martijn Gilbert, vd för Reading Buses.

– Det här kommer också att hjälpa oss att utveckla koncept när det gäller interiören i våra övriga bussar och kanske till och med i kollektivtrafik i övrigt. Vi kommer att göra ingående undersökningar för att få veta hur våra kunder ser på ombordupplevelsen och hur den påverkar deras resa.

Bottenvåningen på bussarna har en konventionell, om än uppfräschad inredning med rullstols- och barnvagnsplats.

Sittgruppen längst bak i bussarna.

Sittgruppen längst bak i bussarna.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)