Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Massiv kollektivtrafikhack med hundratals studenter

Eva Tiséus, kommunikations- och marknadsdirektör, Transdev Sverige.

Eva Tiséus, kommunikations- och marknadsdirektör, Transdev Sverige.

Under 72 timmar med start på onsdagen ska 261 studenter ta fram kreativa idéer på hur kollektivtrafiken kan innoveras och utvecklas i framtiden. Samtidigt bjuds politiker och tjänstemän från kommuner, landsting och riksdag in till rundabordsamtal om framtidens kollektivtrafik. Det är Hyper Islands studenter från mer än 20 länder som medverkar i skolans första hack med samhällsfokus. Hacken har kommit till i samarbete med Transdev Sverige.

Hyper Island är en utbildningsinstitution som är verksam i en rad länder över hela jorden och som arbetar med utbildningar och utveckling när det gäller bland annat digitala strategier, e-handel, datastrategier och ledarskap.

Sammanlagt kommer studenter från mer än 20 nationaliteter under tre dagar att skapa kreativa lösningar på hur kollektivtrafiken kan utvecklas och förbättras på ett hållbart sätt i växande städer.

– Vårt mål är att kunna genomföra en eller flera av de idéer som kommer fram under dessa tre dagar. Vi har mycket att lära från studenterna på Hyper Island och hoppas på att kombinationen studenter och beslutsfattande politiker ska kunna generera helt nya kollektivtrafikslösningar för framtiden, säger Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör på Transdev.

– Det är första gången som Hyper Island hackar en aktuell samhällsfråga där man har tagit ett helhetsgrepp och även bjudit in politiker. Jag tror även att det blir roligt för våra studenter att få en inblick i hur samhällsfrågor diskuteras. En society hack känns jätteroligt och vi tror att detta resulterar i flera bra förslag för Transdev att gå vidare med, säger Samuel Hedberg, programansvarig på Hyper Island.

Bland de medverkande politikerna och tjänstemännen finns bland andra vice ordförande riksdagens trafikutskott Jessica Rosencrantz(M), trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons(M) och miljö- och regionplanelandstingsråd Gustav Hemming(C).

Intresserade studenter kommer att ges möjlighet att medverka i de rundabordssamtal som sker på torsdagen. Under fredagen kommer samtliga förslag att presenteras och en prisutdelning hållas där stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan deltar.

Målet är att en eller flera idéer ska användas praktiskt från 2016 och framåt.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)