Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mest Volvo i augusti

Volvo toppar nyregistreringarna av bussar i augusti. Foto: Volvo Bussar.

Volvo toppar nyregistreringarna av bussar i augusti. Foto: Volvo Bussar.

Volvo toppade nyregistreringarna av tunga bussar under augusti, enligt Bil Swedens statistik. Under augusti registrerades totalt 188 nya bussar (både lätta och tunga), 17,9% färre än under samma tid förra året, då 229 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – augusti 803 bussar, 11,4% färre än förra året, då 906 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 109 under augusti, 30,6% färre än under samma tid förra året då 157 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – augusti 620 tunga bussar, 17,0% färre än under motsvarande period förra året då 747 registrerades.

Här är listan över nyregistrerade bussar över 10 ton i augusti
Volvo 39
Mercedes-Benz 22
Scania 16
Setra 16
MAN 6
VDL 5
Solaris 2
Temsa 2
Irizar 1

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)