Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Världspremiär för konstprojekt i busskurer

Ett unikt konstprojekt ska visas i väderskydd vid busshållplatser i Eskilstuna.

Ett unikt konstprojekt ska visas i väderskydd vid busshållplatser i Eskilstuna.

Den 19 september är det Bussens dag. Samma dag är det vernissage på ett konstprojekt, 3:2, i 19 väderskydd vid busshållplatser i Eskilstuna. Utställningen består av porträttbilder som visas ihop med sina unikt framtagna ljud.

Det är Eskilstunafotografen Ulf Rehnholm som har arbetat fram utställningen  tillsammans med radioproducenten Kerstin Svenson och konstnären BrittMarie Järnström Lindell. De har samarbetat utifrån ett gemensamt intresse för ljud och utforskat hur olika medier påverkar varandra.

Deras förhoppning är nu att projektet ska väcka nyfikenhet och öppna upp för diskussion angående aktuella samhällsfrågor.

Konstnärerna har haft fokus på människan bakom och framför porträttbilden. I ett gränsöverskridande samarbete har de producerat ett kombinerat bild- och ljudprojekt där målningar, fotografier och filmsek­venser har ljudlagts och där olika ljud har inspirerat till bilder.

Genom att visa utställningen i det offentliga rummet, med start under mobilitetsveckan, hoppas de nå en publik som vanligtvis inte går på konstutställningar.

Med hjälp av ny mobilteknik vill Ulf Rehnholm, Kerstin Svenson och BrittMarie Järnström Lindell locka bussresenärerna att ta del av projektet som är gratis för besökarna att använda.

För att kunna höra ljuden som är framtagna till varje bild, behöver man ladda ner Aurasma-appen som finns till både Android och iPhone. Instruktioner för hur man gör kommer att finnas vid varje konstverk. Med hjälp av appen kan besökarna skanna av verken och direkt få rätt ljud i sina egna mobiler.

Utställningen pågår till den 31 oktober.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)