Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

X-trafik sätter rekord

XtrafiklogggaAldrig förr har så många rest med kollektivtrafiken i Gävleborgs län som i sommar, rapporterar X-trafik. Antalet resor som gjordes under juni-augusti ökade med 5 % jämfört med samma period förra året. X-trafik hoppas  att de nya zonerna och priserna, som infördes 1 juni, har bidragit till ökningen eftersom zonerna blivit större och man kan resa längre på sin biljett.

– Vi har gjort undersökningar bland våra kunder och allmänheten, både före och efter införandet av de nya zonerna och priserna, och de visar att man uppfattar förändringen positivt.  Det har varit vår ambition att det ska bli enklare att resa och att människor, genom att biljetterna gäller i större områden, upptäcker fördelarna med kollektivtrafiken och använder den i större utsträckning även på fritiden säger Therese Nilsson marknads- och försäljningschef på X-trafik.

X-trafik kan också se en ny trend för hur kunderna betalar sina resor.  Användandet av reskassa har ökat med 30 % samtidigt som kontanterna ombord har minskat med 20 %.

Share Dela

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)