Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussföretag sprang för barnen

De uppländska bussbolagen samlade in pengar till världens barn på onsdagen. Forsbergs Buss tog med sig 75 personer från sin hemort Harbo. Foto: Ken Forsberg.

De uppländska bussbolagen samlade in pengar till världens barn på onsdagen. Forsbergs Buss tog med sig 75 personer från sin hemort Harbo. Foto: Ken Forsberg.

Bussföretagen i Uppland gjorde en rejäl insats för världens barn på onsdagen. Under några veckor i höst pågår i Sveriges Radios lokala kanaler i P4 en insamling till världens barn. De olika radiostationerna i P4 ordnar i samband med det olika aktiviteter för att samla in pengar. I Uppland hade bussföretagen utmanat varandra till att delta i ett fem kilometer långt lopp i stadsskogen – och bussföretagen gjorde verkligen skillnad.

För varje deltagare bidrog man med 100 kronor – och av loppets 700 deltagare kom nästan 20 procent från bussnäringen.

– Stämningen var på topp när starten gick och alla fick ge sig ut i på stigarna i eget tempo och i lämplig klädsel. Några chaufförer kom direkt från sitt pass och genomförde loppet i reglementsenlig uniform inklusive slips, berättar Ken Forsberg, vd på Forsbergs Buss.

Han företag tog med sig 75 personer extra från företagets hemort Harbo.

– Det finns ju inget att göra där en onsdagskväll och när vi ändå skulle till stan så…

I skogen sågs ägare och medarbetare från Kristian Larsson, Högbergs Buss, Forsbergs Buss och Gamla Uppsala Buss.

Taggat som: , , , , , ,

1 kommentar »

  1. Uppland? Bussföretagen i Norrtälje kommun (som vad jag vet ligger i Uppland) fick då inga inbjudningar. Men vi kanske inte räknas till Uppland längre, utan ingår väl numera i Stockholms innerstad?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)