Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Expressbussar kollar trafik i realtid

Foto: Onnibus.

Foto: Onnibus.

Det finska expressbussföretaget Onnibus lanserar tillsammans med IT-företaget Demon Turvallisuus en innovativ, ny lösning förtrafikinformation. Onnibus är en uppstickare i finsk expressbusstrafik med Stagecoach´grundare Brian Souter som huvudägare.

Onnibus har idag 48 bussar som kör sammanlagt 45 000 kilometer om dagen på de finska vägarna. Nu utrustas bussarna med kameror med hög upplösning och som är placerade nära föraren.

Kamerorna tar bilder av trafiken med intervaller på ett par sekunder. Bilderna laddas automatiskt upp till en server i molnet som tillhör IT-företaget Demon Turvallisuus.

Bilderna levereras till servern i realtid och ger tillsammans en heltäckande bild av trafiksituationen i realtid. Bilderna skickas sedan till olika appar som kan använda dessa.

– Finland behöver nya innovationer och smart teknik. Värdet av information är snart större än olja, skog och gruvor och kan ge upphov till många nya företag, säger Onnibus vd Pekka Möttö till den finska dagstidningen Vasabladet.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)