Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Favvisplatsen på bussen kartlagd

Mer än var femte resenär på stombussarna i Stockholm vill helst sitta på fönsterplatsen, omedelbart bakom den främre utgångsdörren. Foto: Ulo Maasing.

Mer än var femte resenär på stombussarna i Stockholm vill helst sitta på fönsterplatsen, omedelbart bakom den främre utgångsdörren. Foto: Ulo Maasing.

Platsen längst in mot fönstret, alldeles bakom den andra dörren. Det är den plats där resenärerna helst vill sitta i en ledbuss. Detta enligt en undersökning som SL har gjort och som gäller de blå ledbussar som trafikerar de blå stombusslinjerna i Stockholm. Undersökningen presenteras av sajten alltomsrockholm.se.

Fönsterplatsen bakom den främre utgångsdörren  är en klar favorit bland resenärerna på blåbussarna. Enligt undersökningen uppger 21 procent att de helst vill sitta där.

På SL tror man att platsen är poppis av flera anledningar. Där är lugnt, även när det är många resenärer på bussen. Fönsterplatsen gör att man kan se ut, samtidigt som utgångsdörren är nära vilket gör avstigningen smidig.

Undersökningen visar också att den högra sida av bussen är klart mer populär än den vänstra. Platsen bredvid favoritplatsen är också mycket populär, likaså platsen omedelbart efter påstigningsdörren.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)