Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Framtiden nästa för förra infrastrukturministern

Tidigare infrstrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd har fått ett framtidsjobb. Foto: Ulo Maasing.

Tidigare infrstrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd har fått ett framtidsjobb. Foto: Ulo Maasing.

Regeringen utsåg på torsdagen den tidigare infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd(M) till ordförande i styrelsen för Institutet för Framtidsstudier.

Institutet för Framtidsstudier är en självständig forskningsstiftelse som bedriver framtidsstudier, långsiktig analys och därmed sammanhängande verksamhet för att därigenom stimulera till en öppen och bred diskussion om framtida hot och möjligheter i samhällsutvecklingen.

Catharina Elmsäter-Svärd har tidigare varit statsråd och infrastrukturminister i Näringsdepartementet, och under en period tillförordnad försvarsminister. Hon har också varit landstingsstyrelsens ordförande och finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting.

Hon har tidigare varit ledamot i styrelsen för Institutet för Framtidsstudier och hon ersätter den nuvarande ordföranden Bengt Westerberg från och med den 1 januari 2016. Den nya ordföranden förordnas för sex år till och med den 31 december 2021.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)