Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hybrider lyft för Volvo i Storbritannien

Dubbeldäckade hybridbussar har blivit en storsäljare för Volvo i Storbritannien. Foto: Volvo.

Dubbeldäckade hybridbussar har blivit en storsäljare för Volvo i Storbritannien. Foto: Volvo.

Volvos dubbeldäckade hybridbussar har blivit ett lyft för företaget på den brittisk marknaden. I slutet av året kommer mer än 800 sådana bussar att vara i trafik i landet, inräknat 333 som levererats till London i fjol och hittills i år.

– Intresset för våra helt elektriska bussar är också stort i landet. Vi räknar just nu på ett antal anbud, avslöjar Volvo Bussars miljö- och hållbarhetschef Edward Jobson för bussmagasinet.se.

Den brittiska regeringen har under ett antal år stöttat satsningar på lågemissionsbussar med stöd till företag som investerar i sådana. Det har bidragit starkt till att hybridbussar och delvis även elbussar har fått något av en flygande start i landet.

Den sista omgången av det stödet, 30 miljoner pund, ska betalas ut senare i år. Det betyder att busstillverkarna just nu räknar febrilt på offerter eftersom ansökningarna om stöd ska vara inne senast den 31 oktober.

Volvo kan överhuvud taget se tillbaka på ett framgångsrikt 2015 i Storbritannien. Inför nästa år kommer man att på den brittiska marknaden lansera ytterligare en turistbussmodell, karosserad av Sunsundegui, byggd på Volvos chassi B8R. Det är en 12,2-meters buss med 72 platser och med siktet inställt på den expansiva expressbussmarknaden.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)