Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafikens hemsida bäst i test

SkanetrafikenwebSkånetrafikens hemsida, skanetrafiken.se, är bäst i sin bransch och får höga betyg av besökarna. Det är E-space Communications AB som har gjort en oberoende undersökning och jämfört ett antal trafikbolags hemsidor. Undersökningen bygger på över 10 000 kunder som har svarat på en enkät.

Skanetrafiken.se får högre betyg för grafik, struktur, information, användarvänlighet och förväntningar jämfört med de andra trafikbolagen. Snittbetyget är 3,68 av 5 poäng jämfört med branschgenomsnittet som är 3,33.

jämförelsen ingår bland andra Blekingetrafiken, Jönköpings Länstrafik, Karlstadsbuss, Rejseplanen, UL – kollektivtrafiken i Uppsala län, Västtrafik , VL, Västmanland och ÖstgötaTrafiken.

Undersökningen är resultatet av mätningar som gjorts från den 23 juni till och med den 30 september. De flesta hittar vad de söker inom de mest eftersökta områdena. De är ”Söka resa”, tidtabeller, pris, kolla saldo och ladda kort via E-tjänster.

Det stora önskemålet från besökarna är att det inte ska ta upp till 24 timmar att ladda Jojo-kort. Här finns en hel del irritation. Andra viktiga förslag finns från kunderna är att se över hur, var och när priser ska presenteras och att ha synligare kartor. Den här feedbacken är viktigt i det fortsatta arbetet med att förbättra skanetrafiken.se.

Över 40 000 öppna svar har lämnats av kunderna som svarat på undersökningen direkt på hemsidan i Pop up-fönster.

41 procent av deltagarna i undersökningen kan aktivt tänka sig att rekommendera hemsidan till en vän eller kollega och ger högsta betyg, siffran tio av tio. En fjärdedel är allmänt positiva till skanetrafiken.se.

– Det känns fantastiskt att skanetrafiken.se blev bäst i branschen! Viktigast är att vi har använt tidigare webbundersökningar och tagit del av kundernas önskemål i utvecklingen, säger Lisa Nilsson-Ödlund, verksamhetsutvecklare på Skånetrafiken.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)