Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler bussar i Europa

Nyregistreringarna av bussar i Spanien ökade med nästan 43 procent under årets första nio månader, jämfört med samma tid i fjol. Foto: Irizar.

Nyregistreringarna av bussar i Spanien ökade med nästan 43 procent under årets första nio månader, jämfört med samma tid i fjol. Foto: Irizar.

Nyregistreringarna av tunga bussar, dvs bussar över 3,5 ton, ökade kraftigt i EU i september, jämfört med samma månad förra året. Det rapporterar den europeiska fordonsbranschens organisation ACEA. Ökningen var 29,8 procent.

På de stora marknaderna ökade Storbritannien med 55,9 procent, Spanien med 44,3 procent, Italien med 21,7 procent och Frankrike med 15,5 procent. Den tyska marknaden krympte däremot med -13,2 procent.

Totalt nyregistrerades i EU under september 4018 tunga bussar.

Under årets första nio månader växte bussmarknaden i EU med 18,2 procent, jämfört med de första nio månaderna förra året. Totalt registrerades under de tre första kvartalen 29 000 bussar i EU. Spanien ökade med 42,8 procent, Storbritannien med 30,0, Frankrike med 18,3, Italien med 15,3 och Tyskland med 7,0 procent.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)