Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stora Turismpriset för arbete med ekoturism

WildSweden fick på tisdagen ta emot Stora Turismpriset. Foto: Tillväxtverket.

WildSweden fick på tisdagen ta emot Stora Turismpriset. Foto: Tillväxtverket.

Stora Turismpriset 2015 tilldelades på tisdagen WildSweden som är arrangör av guidade turer med fokus på vilda djur i Sverige som älgsafari, vargsafari, bäversafari, björnsafari, fjällrävssafari och tjäderspel.

WildSweden är ett koncept som ägs och drivs av det svenska ekoturismföretaget Skogens Konung AB. Skogens Konung grundades av Marcus Eldh 2003 och har sitt säte i Sundborn i Dalarna.

Bakom priset står Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Stiftelsens motivering lyder:

”Vinnaren är ett föredöme för svensk turismutveckling genom att visa vägen för hur man med små resurser kan samproducera och paketera kunskapsintensiva naturupplevelser. Företaget har nått en hög internationaliseringsgrad med framgångsrika metoder för export. WildSweden bedriver ekoturism hela året i stora delar av landet.”

Övriga finalister var: VM-regionen Åre Östersund, Kulturbåtarna, Svartådalens Bygdeutveckling, Öster Malma, Nystedts Husky Tur & Natur, Hemsö Fästning, Sveriges Järnvägsmuseum, Kalmar slott, Stockholm Adventures, Medeltidsveckan, Skoklosters slott, Sliperiet Borgvik, PM&Vänner Hotel och Guitars-The Museum.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)