Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busstoa ersätts av bajamajor

Ersätter busstoaletter när Värmland får nya bussar. Foto: Anton Holmqvist Soosta/Wikimedia Commons.

Ersätter busstoaletter när Värmland får nya bussar. Foto: Anton Holmqvist Soosta/Wikimedia Commons.

Gratis internet, stolsklädsel av högsta kvalitet, lågentré – men inga toaletter.De 159 nya bussar som Värmlandstrafik och Nobina nu sätter i trafik i Värmland saknar toaletter. Det har vållat upprörda känslor.

– Helt vansinnigt. Värmland är ett väldigt stort län med stora avstånd. Man behöver inte vara gammal eller sjuk för att vara i behov av att ha tillgång till toaletter. Men givetvis är det ännu värre för handikappade och äldre, säger Göran Dahlén till Nya Wermlandstidningen, NWT.

Han är representant för Handikapporganisationerna i Värmland i en samrådsgrupp med Region Värmland.

Värmlandstrafiks vd Lars Bull säger till tidningen att det rent tekniskt inte  går att bygga in toaletter i de lågentrébussar som det hela gäller.

– Vi har tänkt mycket och ingående på det här. Vi kommer att placera ut portabla toaletter på tre bytespunkter längs linjenätet, vilket kompletteras av toaletter på olika stationer, vilka redan finns i dag. Det kommer att finnas tillgång till toaletter inom en sträcka motsvarande 30, 40 minuter.

Taggat som: , , ,

3 kommentarer »

  1. Scania och Volvo levererar det, om ni ställer det kravet vid upphandling av fordonen, vilket bevisats tidigare när det gäller Linjetrafik. Ni har beställt vagnar för stadstrafik i tron att det skall bli billigare

    Värmlandstrafiks vd Lars Bull har inte förstått problemet med frånvaron av toaletter. Men ni kan montera tidlås på era toaletter på Kontoret så får ni se hur det går.
    Det här är en ren skymf mot resenärerna inom länet. Och i slutändan så kommer inte detta att hålla. Dom som är ansvariga för detta vid upphandlingen bör allvarligt fundera över sin framtid inom denna verksamhet.

  2. Det blir Bull Shit av det hela

  3. Det går ju att ersätta HÖNSHJÄRNAN Lars Bull med en som kan tänka!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)