Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Birka kryssar till Luleå

Birka sätter kurs norrut i sommar. Foto: Birka Cruises.

Birka sätter kurs norrut i sommar. Foto: Birka Cruises.

Birka Cruises utvidgar i sommar sitt kryssningsprogram. Två av rederiets kryssningar kommer då att gå längs den svenska Norrlandskusten, via Höga Kusten till Luleå. Kryssningarna blir på tre dygn vardera.

– Under kryssningen går vi bland annat inomskärs i fyra timmar från Härnösand genom Sannasundet till Högakustenbron, via surströmmingsparadiset Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde. Det är första gången någonsin ett kryssningsfartyg går den rutten , säger Marcus Hammarström, marknadschef Birka Cruises.

Sedan 2000 är Höga kusten klassat som världsarv av UNESCO.

Under kryssningen tillbringas en dag i sjöstaden Härnösand med Höga Kusten och en i Luleå. På båda resmålen erbjuds flera utflykter, allt från stadsvandring och topphemliga underjordiska fort till Via Ferrataklättring.

Det bjuds också på surströmmingsskola, men personer med känslig näsa behöver inte oroa sig. De doftstarka övningarna sker i land i Härnösand och inte ombord på fartyget…

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)